Så här fungerar det | Greenkids

Så här fungerar detLägg upp din första annons ♻️

Våra steg-för-steg tips till din första hållbara annons

En säljande titel 🤑

Första steget i din annons är titeln. Se till att ha en säljande titel som lockar köpare till just Din produkt! Du har säkert märkt att en lockande titel oftast lockar in dig mer än en tråkig 😉

Vilken typ av produkt vill du sälja? 🧸

Vi erbjuder våra medlemmar flera alternativ när det kommer till att välja vilken typ av produkt som ska annonseras. Vi brinner för tydlighet och enkelhet när det kommer till second hand shopping - speciellt för barnartiklar. Därför ser vi till att göra det enkelt för dig som annonsör, men även för köparen. 
Du kan välja mellan följande kategorier,

 • Barnvagnar
 • Bilbarnstolar
 • Barnkläder
 • Klädespaket
 • Leksaker
 • Leksakspaket
 • Barnrummet

Varje kategori har underkategorier som gör att det blir ännu tydligare för dig som medlem förutom klädespaket och leksakspaket.

Paket

Det som skiljer paketalternativ från den vanliga kategorin är antalet plagg och bilder du får lägga upp. Kanske har du en hel kasse liggandes hemma med byxor eller leksaker? Då kan det vara smidigt att lägga upp alltihopa på en och samma gång! 
Här är antalet artiklar (och bilder) du får lägga upp på kategorierna ''barnkläder'' och ''leksaker'' samt paketalternativen,
 • Barnkläder - Max 3 plagg (3 bilder)
 • Leksaker - Max 3 artiklar (3 bilder)
 • Barn- och leksakspaket - Obegränsat (5 bilder)
Vid klädespaket så filtrerar du inte heller på storlek utan ålder.
 
Ett tips - du kan bevaka specifika kategorier och filtreringsalternativ och få notis direkt till din mejlkorg när en ny annons skapas i din bevakning

Bilder 🖼

Vid annons-skapande är det viktigt att dina bilder är bra. Det är det första intrycket en potentiell köpare får av din produkt. Vi förstår att alla inte är professionella fotografer men med lite tanke bakom bilderna så har du i alla fall en riktig snygg annons!

Tänk på följande tips när du knäpper bilder för din annons.

Se till att produkten som du vill sälja är i fokus 📸

Gör i ordning bakgrunden och se till att inga andra objekt eller personer är med i bilden.

Se till att ljuset är bra ☀️

Knäpp bilder i en ljus miljö - helst dagsljus. Mörka bilder gör inte produkten rättvis då det kan vara svårt att se viktiga detaljer etc.

Glöm inte detaljer 👁

Har din produkt viktiga detaljer eller funktioner som kan vara avgörande för en köpare? - Ha med det i bilden då! Det kan exempelvis vara barnvagnens medföljande delar eller att den kan fällas ihop! OBS, glöm inte att ha med eventuella skador - en ärlig annonsör är en bra annonsör.

Vad vill du sälja? 🛍

När du har följt ovan steg så är det dags att beskriva din fantastiska annons. Vad är det du säljer? Här är det viktigt att tänka på viktiga detaljer som kanske inte var möjliga att få med på bild. Vilka funktioner har produkten, är det en skada på den, hur svårt är pusslet egentligen? Ja, du förstår - gör det tydligt för besökaren att förstå din annons, snåla inte med information som t.ex. mått, färg, ålder etc. 
Detta är lite extra viktigt vid paketalternativen. Är det en kasse full med blusar så kanske du ska beskriva dem utifrån färger och skick, är det massa leksaker så ha med vad för leksaker det är du vill sälja. En säljande beskrivning är A och O. Kom ihåg, en ärlig annonsör är en bra annonsör.

Nu är det dags 😎

När du är nöjd med dina snygga och säljande annons så är det dags att lägga upp din annons. 
Efter att du är nöjd med din annons kommer vi granska den så den ser korrekt ut och inte strider mot våra användarvillkor

Efter din annons ✅

Har din annons blivit godkänd? Så skönt, nu är det väntedags tills rätt köpare hittar din annons - följde du våra steg lär detta vara enkelt ;) 

Chatten

Greenkids erbjuder ett smidigt sätt att kommunicera mellan köpare och säljare, vår chatt finns tillgänglig så du slipper ge ut dina kontaktuppgifter. Och du behöver inte vara orolig för att lämna sidan och missa ett viktigt meddelande - Du får ett mail så fort någon kontaktat dig på Greenkids chatt - glöm inte kolla skräpposten, den kan råka hamna där. Det är här i chatten som ni kommer överens om saker som behövs inför ett köp/försäljning, exempelvis:
 • Ska varan fraktas? Och vart?
 • Betalning - Betalningen gör ni upp mellan varandra. 

Omdöme 🌟

Efter du har sålt din annons så kan du välja vem du sålde varan till. Genom att välja en köpare så kan vi sedan be om ett omdöme från din köpare. Då skickas ett mejl till köparen om denne vill lämna ett omdöme. Så se till att skapa en härlig upplevelse för köparen så ökar du dina chanser att få riktigt grymma omdömen. Och du, hjälp även andra genom att lämna omdöme när du själv handlar på Greenkids!

Pakettips 📦

Kom du överens med köparen om att frakta produkten? Att välja rätt fraktalternativ kan vara klurigt men som tur är så har vi ett dundertips!
Postnord ger bra och enkla tips för att skicka paket, du hittar rätt information här