Greentips - Barnrummet 💚 | Greenkids

Greentips - Barnrummet 💚

Är det dags att möblera ett barnrum? Vad kul! đŸ€© Vi vill sĂ„klart ge dig lite enkla tips inför barnrums-fixet sĂ„ ni kan njuta av ett hĂ€rligt och super-roligt rum! 💚Börja med att rensa!

Rensa barnrummet frĂ„n kemikalier som kan vara skadliga. HĂ€r tipsar vi om att se över pysselmaterial. TĂ€nk pĂ„ att pyssel som mĂ„larfĂ€rg och lim inte Ă€r tĂ€nkt för att anvĂ€ndas av barn. Pyssel som faktiskt Ă€r gjorda för att anvĂ€ndas av barn följer ofta en striktare regler och Ă€r dĂ€rför vĂ€nligare för barnens hĂ€lsa. 


Smart förvaring

Ett stĂ€dat barnrum Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt att lyckas med - vi vet. Gör dĂ„ stĂ€dningen lite lĂ€ttare med förvaring och korgar. Och fĂ„ barnen att hjĂ€lpa till! đŸ€©
Smarta lÄdor


En mysig och rolig kÀnsla!

Skapa en mysig kĂ€nsla och rolig kĂ€nsla i barnens rum med hjĂ€lp av textilier och prylar som skapar den dĂ€r fantastiska tillvaron 🌞 VĂ„ga mixa med olika mönster och fĂ€rgglada möbler. TĂ€nk pĂ„ att mĂ„nga möbler innehĂ„ller PFAS, som Ă€r smutsavvisande - detta Ă€r inget du vill ha i ett barnrum. SĂ„ vĂ„rt tips hĂ€r Ă€r att kika pĂ„ möbler med tvĂ€ttbara överdrag eller avtagbara möbler. Kika in denna sĂ€ngen pĂ„ Greenkids 🛏Duns! TÀnk pÄ golvet


Och sĂ„klart kan vi vara rĂ€dda om golvet samtidigt som vi fĂ„r till ett hĂ€rligt barnrum. En heltĂ€ckningsmatta kan vara smart - dels för en mysig och varm kĂ€nsla i rummet, men Ă€ven för dina öron 😉  En heltĂ€ckningsmatta gör ett bra jobb med att dĂ€mpa ljudet frĂ„n leksakerna som “rĂ„kas” slamra mot golvet. TĂ€nk Ă€ven pĂ„ vad för typ av heltĂ€ckningsmatta du köper. De ska helst inte innehĂ„lla material som ger sig ifrĂ„n mikroplaster, sĂ„ som t. ex. polyester kan göra.

Och vÄrt bÀsta tips, handla Second hand!

SjĂ€lvklart sĂ„ spar vi det bĂ€sta till sist. Handla pĂ„ second hand. Att inreda ett barnrum behöver inte alltid vara dyrt - kolla in vĂ„r kategori Barnrummet pĂ„ Greenkids för att fynda till dig ett frĂ€scht och miljövĂ€nligt barnrum. 

Nyhetsbrev

Skriv upp dig pÄ vÄrt nyhetsbrev och fÄ miljösmart lÀsning direkt till din inkorg