Klä ditt barn rätt inför vintern ❄ | Greenkids

Klä ditt barn rätt inför vintern ❄

Vintern bjuder på flera mysiga saker, för att inte nämna att det endast är 42 dagar kvar till jul! 🎅 Det bjuds det även på magiskt fina stunder när gatorna är fyllda utav snö. Men, då gäller det även att klä sig rätt, men vad är rätt egentligen? Vi alla har väl hört uttrycket kläder efter väder. Och ju närmre vi kommer vintern desto mer märker en att det är viktigt att klä sitt barn rätt. Är du osäker på hur du ska klä ditt barn på vintern? Här försöker vi, så gott vi kan, ge dig tips och råd som hjälper dig. ❄💚

Något av de viktigaste med kläder inför vintern är att barnen inte ska bli blöta, varken inifrån eller utifrån, eftersom risken ökar för att de blir kalla och fryser markant. Något som många inte tänker på här är att de klär sitt barn jättevarmt, sedan svettas barnen och risken för att de kyls ökar. Så tänk på att klä ditt barn med varma kläder som andas. Och beroende på ålder, märker du och ditt barn tillsammans vad som fungerar bäst för dem.

  1. Nära-kroppen-kläder… Det heter nog inte så, vi vet, men det är ju det vi menar. Börja med kläderna som är närmast kroppen, underställ i mjukt material som andas och tolererar fukt. Ull är att rekommendera som suger upp fukt utan att upplevas som blött och tungt. Perfekt för när ditt barn gör snögubbe och svettas (EMOJI)

    Visste du att ull är nästintill självrengörande och behöver sällan tvättas - vädring räcker långt. (Ekotipset)

  2. Är det superkallt?❄⛄ Då kan det vara bra att tänka på ett mellanlager, en fleece är bra men tänk på att använda ull och inte polyester som släpper ut mycket mikroplaster vid tvätt. Här finns flera alternativ, ett tjockare ullplagg eller en stickad tröja fungerar bra med. 


  3. Kanske det viktigaste, vind- och vattentät jacka samt byxa. Eller en overall! Tänk på att dessa plagg ska hålla barnet varmt men ändå tillåta barnet att vara aktivt, även här är det viktigt att dessa plagg andas. 

Bläddra igenom våra annonser på Greenkids och fynda kläder inför vintern idag. Och du, passar inte vinterjackan eller overallen ditt barn längre? - Sälj den och få lite extra klirr i plånboken 💰♻

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och få miljösmart läsning direkt till din inkorg